Opinie

    • Ik

De hemel

Mijn schoonmoeder komt op bezoek. Zij is 95 jaar, weduwe en heeft de laatste tijd geheugenproblemen. Na een katholieke opvoeding is ze nog steeds zeer gelovig. Ze gelooft dat ze in de hemel met haar man herenigd zal worden. Soms zegt ze: „Onze lieve Heer mag me wel komen halen.” Ik lees het boek van

None

Mijn schoonmoeder komt op bezoek. Zij is 95 jaar, weduwe en heeft de laatste tijd geheugenproblemen. Na een katholieke opvoeding is ze nog steeds zeer gelovig. Ze gelooft dat ze in de hemel met haar man herenigd zal worden. Soms zegt ze: „Onze lieve Heer mag me wel komen halen.”

Ik lees het boek van Jannetje Koelewijn De hemel bestaat niet. Ik wil niet dat mijn schoonmoeder die titel ziet en heb het boek gekaft. Zij vraagt wat ik lees. Ik antwoord dat het een geschiedenis is van een streng gereformeerd gezin. In een onbewaakt ogenblik pakt ze het boek en ziet de titel op de binnenpagina en zegt: „Je moet niet alles geloven hoor.”

W. Duiven

    • Ik