Chelsea en Benfica bereiken finale Europa League

Chelsea heeft vanavond de finale van de Europa League bereikt. De Londenaren zegevierden op het eigen Stamford Bridge in de return met 3-1 over FC Basel. Ondanks een goal van Dirk Kuyt is Fenerbahçe er daarentegen niet in geslaagd de finale te bereiken. De Turken gingen met 3-1 onderuit bij Benfica.

Chelseaspelers vieren de 3-1. Foto EPA / Andy Rain

Chelsea heeft vanavond de finale van de Europa League bereikt. De Londenaren zegevierden op het eigen Stamford Bridge in de return met 3-1 over FC Basel, nadat de heenwedstrijd van de halve finale vorige week in Zwitserland al met 2-1 gewonnen was. Ondanks een goal van Dirk Kuyt is Fenerbahçe er daarentegen niet in geslaagd de finale te bereiken. De Turken gingen met 3-1 onderuit bij Benfica, dat zodoende de 1-0 nederlaag van vorige in Istanbul wegpoetste.

Basel kwam tegen Chelsea voor de rust op voorsprong via Mohamed Salah, maar vroeg in de tweede helft stelde Chelsea orde op zaken. Binnen een kwartier scoorden achtereenvolgens Fernando Torres, Victor Moses en David Luiz. Zodoende staat Chelsea voor het tweede jaar op rij in een Europese finale.

Vorig seizoen werd ten koste van Bayern München nog de Champions League gewonnen. Bayern staat dit jaar weer in de finale van de Champions League, maar loopt nu niet het risico tegen Chelsea te verliezen. De ploeg speelt tegen Borussia Dortmund.

Fenerbahçe komt niet verder ondanks Kuyt

Ondanks een goal van Dirk Kuyt slaagde Fenerbahçe er niet in verder te komen. Kuyt zorgde halverwege de eerste helft vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker (1-1), nadat Nicolas Gaitan de score had geopend.

De Paraguayaanse spits Oscar Cardozo zette vervolgens met twee treffers een streep door een finaleplaats van Fenerbahçe. Bij Benfica ontbrak de Nederlandse vleugelaanvaller Ola John door een schorsing.

Benfica en Chelsea treffen elkaar op 15 mei in de Amsterdam Arena.

Het wedstrijdverslag komt van Novum.

    • Anouk van Kampen