Atleet terug na cokevondst

Brian Mariano maakt volgende week zaterdag zijn rentree op de atletiekbaan. De Nederlandse hardloper van Curaçaose afkomst doet in Lisse mee aan de Ter Specke Bokaal. Dat meldde de Atletiekunie gisteren.

Mariano raakte eind vorig jaar in opspraak, toen hij op het vliegveld van Willemstad werd betrapt met 720 gram cocaïne in zijn bagage. De sprinter werd in februari veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Het is nog niet duidelijk wanneer hij die gevangenisstraf moet uitzitten. Mariano heeft bij herhaling gezegd niet te weten hoe de drugs in zijn koffer terecht zijn gekomen. Na onderzoek van de bagage bleek de cocaïne verstopt te zijn in een dubbele bodem van de koffer.

De 28-jarige hardloper, die vorig jaar deel uit maakte van het Nederlandse team dat Europees kampioen werd op de 4x100 meter, loopt tijdens de 31ste editie van de Ter Specke Bokaal in Lisse de 150 meter. (Novum)