Agenda Internationaal

None

Les Nuits

Kunstencentrum Botanique organiseert de zesentwintigste editie van Les Nuits Botanique, een tiendaags muziekfestival met rock, pop, trash, wereldmuziek en soul in Brussel. Een kleine 120 concerten op vijf verschillende podia in en om de Brusselse kruidtuin. Met o.a. Miss Kittin, Cold War Kids, How To Dress Well, Woodkid, Connan Mockasin, Efterklang, Chvrches, Mac DeMarco en Miles Kane.

3 t/m12 mei, Brussel, België. botanique.be/nl

Kunstenfestivaldesarts

Het stadsfestival voor podiumkunsten, Kunstenfestivaldesarts, dat sinds 1994 elk jaar gedurende drie weken plaatsvindt op verschillende plaatsen in Brussel, toont een selectie van kunstwerken door Belgische en internationale kunstenaars. Een twintigtal Brusselse theaters en centra openen hun deuren voor het festival.

3 t/m 25 mei, Brussel. www.kfda.be/lang

Punk

Punk: From Chaos to Couture, is een ode aan en overzicht van de term die zowel een look als muzieksoort is, zowel een politiek statement als een periode. Wat definieert nou het tijdperk ‘Punk’ precies? Is het de anarchie rondom het fenomeen of puur een opstandige ethische beweging die alles graag zelf in handen had?

9 mei t/m 11 aug, Metropolitan Museum, New York. metmuseum.org

Gustave Courbet

De kleine tentoonstelling Gustave Courbet en België is gebouwd rond zes schilderijen van de Franse schilder Courbet uit de collectie van Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Deze landschappen en portretten gaan de vergelijking aan met een selectie kunstwerken van Belgische schilders uit de museumcollectie. Enkele bruiklenen vullen deze schilderijen aan.

7 mei t/m 8 nov. fine-arts-museum.be

Brighton Fringe

Brighton Fringe is een kunstenfestival dat jaarlijks in het Engelse Brighton wordt gehouden. Een combinatie van de gekste shows en theateroptredens.

4 mei t/m 2 juni, Brighton, Engeland. brightonfringe.org

Ellen Gallagher

Kunstenares Ellen Gallagher, geboren in Providence in 1965, is een van de beroemdste kunstschilders in de Verenigde Staten. Het Tate Modern in Londen richt een tentoonstelling in over haar werk. Haar werk doet denken aan folk art en black culture van de jaren zestig.

T/m 1 sept, Tate Modern. tate.org.uk