volgens Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien is op 10 april benoemd tot Fotograaf des Vaderlands, een initiatief van de stichting Fotoweek. Ze is de eerste fotograaf met deze eretitel. Njiokiktjien dwaalde gisteren de hele dag door de hoofdstad. Ze schoot straatbeelden in Amsterdam-Noord, van de plechtigheden op de Dam, de koningsvaart op het IJ en van het feest op het Museumplein. Deze pagina’s tonen de dag van de troonswisseling door de ogen van de eerste Fotograaf des Vaderlands.

AMSTERDAM - Twee jongens wachten op een tram na afloop van het concert van Andre Rieu op het Museumplein in Amsterdam. Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien is vandaag benoemd tot ‘Fotograaf des Vaderlands’. Ze is de eerste fotograaf die deze eretitel krijgt. Het initiatief is van stichting Fotoweek en de bedoeling is dat de Fotograaf des Vaderlands het hele jaar lang als ambassadeur van de Nederlandse fotografie optreedt.