Swingen in Groningen Geheime jazzband

Swingin’ //

diverse locaties, Groningen 13 - 15 juni swingingroningen.nl

Twintig jaar, zo lang bestaat het Swingin’ festival Groningen al. Soul, funk en jazz, Groningen zal ervan doordrongen zijn in het tweede weekend van juni. De organisatie heeft Benjamin Herman, altsaxofonist en bandleider van de New Cool Collective, gevraagd om een 20th Anniversary Tribute band samen te stellen, bestaande uit muzikanten die in de afgelopen 20 jaar op Swingin’ Groningen hebben gespeeld. Wie er precies mee zullen spelen in de band blijft nog even geheim, maar een grote openingsact op de Grote Markt is een ding dat zeker is. Naast Benjamin Herman zijn internationale grootheden zoals Lou Donaldson, Paul Randolph, Hidden Orchestra en Electro Deluxe ook te gast in Groningen.