Origineel, maar humeurig

None

De app //

CarrotiPhone, 0,89 euro ***

To-do-apps herinneren je doorgaans overdreven vriendelijk aan wat je nog moet doen en complimenteren je volop met voltooide taken. Zo niet Carrot, dat streng en humeurig is. Deze app zal het je goed inpeperen als je afspraken niet nakomt – en dat is ook weleens leuk.

Carrot gaat ervan uit dat je het liefst lui bent en daarom worden voltooide taken aanvankelijk met sarcasme begroet. Toch word je op den duur wel degelijk beloond: met het afvinken bereik je steeds een volgend level en daarmee krijg je nieuwe functionaliteiten. Die zijn soms nuttig, zoals het kunnen aanpassen van de volgorde van je lijstje of het kunnen ontvangen van notificaties. Maar vaak is het vooral grappig, zoals de kat (een soort Tamagotchi) die je in level 10 krijgt en goed moet verzorgen door meer taken te voltooien.

Kortom: Carrot is de origineelste to-do-app die er is. Belangrijke functies voor een to-do-app (zoals terugkerende taken aanmaken en een uiterste datum kiezen) ontbreken, maar omdat de app blijft verrassen, blijf je hem gebruiken. En als je genoeg afvinkt, worden jullie vanzelf betere vrienden – al kan de stemming ook snel weer omslaan, bijvoorbeeld als je aan dat knopje rechtsboven komt.

    • Peter Zantingh