Kortkolom sport

Portugese voetballer Deco blijkt ‘positief’

Amsterdam. De Portugese voetballer Deco (35) is na een wedstrijd van zijn Braziliaanse club Fluminense op verboden middelen betrapt. Dat melden Braziliaanse media. In de urine van de 75-voudig international zijn sporen van furosemide aangetroffen. Dit is een vochtafdrijvend middel dat ook als maskering van dopingmiddelen kan worden gebruikt. Fluminense heeft Deco uit voorzorg buiten de selectie gelaten voor het duel om de Copa Libertadores van morgenavond met het Ecuadoriaanse Club Emelec. (NRC)

Russische atlete tien jaar gestraft om dope

Moskou. De atletiekcarrière van Daria Pishchalnikova (27) lijkt voorbij. De Russische discuswerpster is door de nationale atletiekbond voor tien jaar geschorst wegens toedienen van verboden middelen. Ze werd in mei vorig jaar betrapt op het gebruik van anabole steroïden. Door de schorsing moet ze haar vorig jaar op de Spelen van Londen gewonnen zilveren medaille waarschijnlijk inleveren. Vanwege een eerder vergrijp raakte ze haar zilveren WK-medaille uit 2007 kwijt. De Russin was van 2008 tot 2011 geschorst, nadat ze met urinemonsters had geknoeid. (Novum)

Toch geen dopestraf golfer Singh uit Fiji

Amsterdam. Topgolfer Vijay Singh hoeft niet meer te vrezen voor een dopingschorsing. De Fijiër, drie keer winnaar van een Majortoernooi, had een middel gebruikt met de werkzame stof IGF-1, een op insuline lijkend groeihormoon dat volgens de Amerikaanse golftour PGA verboden was. Singh (50) had een middel gemaakt van hertengeweien waarmee hij zijn spieren en gewrichten aansterkte. Wereldantidopingagentschap Wada heeft IGF-1 niet meer op de verboden lijst staan. Singh maakte met succes bezwaar tegen de straf die de PGA Tour hem wilde opleggen. (Novum)

Spierblessure keeper Stekelenburg (Roma)

Amsterdam. Maarten Stekelenburg kan de komende twee weken niet in actie komen voor Roma. De Oranje-doelman heeft een dijbeenblessure, meldde zijn management gisteren op Twitter. (Novum)