Film Michael Clayton

GEORGE CLOONEY stars as Michael Clayton and TOM WILKINSON stars as Arthur Edens in Warner Bros. Pictures’ drama “Michael Clayton.” The film also stars Tilda Swinton and Sydney Pollack. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

BBC 1, 00.05

George Clooney speelt de titelrol, een ‘fixer’ van een groot advocatenkantoor in New York, iemand die delicate zaken snel en geruisloos oplost. Sydney Pollack is zijn baas, Tom Wilkinson zijn oudere collega en Tilda Swinton zijn tegenstander, bestuurder van een conglomeraat dat een gifschandaal probeert te verdoezelen. Film is vooral een psychologische studie van de hoofdpersoon, maar ontpopt zich ook als een aangename, soms wat warrig vertelde thriller over hebzucht, een klokkenluider en een aanslag.