Erwtjes voor de Britten bij oliegigant Reacties

Sfeer

Zes goudkleurige schelpen op de gevel wijzen ons de weg: hier is het hoofdkantoor van oliegigant Shell. Voor de kantine steken we de met glas overdekte centrale hal over.

Martijn Boon, die bij Shell over onder meer de catering van Eurest gaat, wacht ons op bij een stand van Know Your Food, met folders over gezondheid. Want Shell doet er alles aan om fitte werknemers te krijgen: met een gratis sportruimte, diëtisten in dienst en deelname aan de Global Corporate Challenge, een wedstrijd waarin teams van bedrijven zestien weken zoveel mogelijk bewegen.

De kantine heeft informatiebordjes waarop de voedingswaarde van elk product vermeld staat. „We willen de werknemers geen gezond eten opdringen, maar ze ertoe verleiden”, legt Martijn uit. „Eens in de week fish & chips moet kunnen. We hebben veel buitenlandse werknemers. Op verzoek van de Britten serveren we nu ook erwtjes bij die fish & chips.”

De salade van de dag (429 kcal) is verzorgd, maar eigenaardig gekruid: alsof de kok is uitgeschoten met kummel. De tomaten-venkelsoep (107 kcal) is prima, maar niet heel venkelig. Het appel-aardbeiensap is lekker, en veel (123 kcal).

Reacties

„Ik vind dit een goede kantine. De prijzen zijn dezelfde als bij andere bedrijven, maar de kwaliteit is beter”, vindt consultant Christian. Zijn Indonesische collega Denny, finance project leader, zou wel graag meer halal lunchopties zien: „Vaak kun je alleen shoarma kiezen.” De Nigeriaanse Wale is blij met het gezondheidsbeleid: „Nu je overal de calorieën ziet, neem ik minder mayonaise.” Zijn Braziliaanse collega Sandra vindt het eten iets té gezond: „Ik mis taart!”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers