Ding // Fitbit is niet te foppen

None

Fitbit, fitbit.com, 77 euro ****

Voor de lunch een hamburger eten en dan de trap nemen op kantoor heft elkaar niet op. Dat kun je misschien jezelf wijsmaken, maar de Fitbit fop je niet. Het apparaat is een rage voor iedereen die fit wil blijven en dat leuk wil houden. Nu het gele Armstrong-armbandje massaal is gedumpt, kan het Fitbit-armbandje ervoor in de plaats komen. Fitbit registreert hoeveel stappen je zet, welke trappen je beklimt, hoeveel calorieën je verbruikt en zelfs hoe je slaapt. Je kunt je doelen instellen en het apparaatje laat weten wanneer je die haalt of nog even wat energie moet verbruiken. De Fitbit communiceert met je telefoon en computer. Je krijgt digitale beloningen als je bepaalde doelen haalt of bijvoorbeeld in totaal 500 keer een trap hebt beklommen. Het maakt bewegen verslavend. Hopelijk is die armband goed verstelbaar – als het echt werkt gaat ’ie steeds losser zitten.

    • Alex van der Hulst