De trailer: Man of Steel

None

Ook de 80-jarige Superman ontkomt niet aan wat een reboot heet: het opnieuw verfilmen van een verhaal dat al talloze malen te zien was. Man of Steel is een zogenaamde ‘origin story’ en lijkt op de eerste Supermanfilm (1978). Hoe hij als bijzondere baby van planeet Krypton naar de aarde wordt gestuurd, daar als Clark Kent (Henry Cavill) wordt opgevoed door liefhebbende pleegouders (onder wie Kevin Costner) en zijn bijzondere gaven en liefde voor Lois Lane (Amy Adams) ontdekt. Hij moet het opnemen tegen superschurk Zod (Michael Shannon). Aan de trailer te zien liggen de parallellen met het Jezusverhaal er dik bovenop. Regisseur Zack Snyder staat niet bekend om zijn subtiliteit, maar misschien is hij dit keer in toom gehouden door zijn producent, niemand minder dan Christopher Nolan. Vanaf 20 juni in de bioscoop. (AW)

    • André Waardenburg