Boek // Pareer verbale aanval

None

Verbaal judo, Hennie de Kler, 19,95 euro ***

„The Jerk Store called, they’re running out of you.” Ad rem reageren is ook aan de orde geweest in de tv-serie Seinfeld. Want altijd verliezen in een potje verbaal judo overkomt velen. Hennie de Kler heeft een boekje geschreven om verbale aanvallen netjes te pareren. Ze adviseert vooral de zakelijke methode. Heel irritant is dat, als je iemand probeert aan te vallen en die laat dat van zich afglijden. Ook al staan er schoolse opdrachten in het boekje, zijn de letters te klein, is de opmaak saai en staan er te veel taalfouten in; de boodschap van Hennie de Kler is goed en de tips zijn fijn voor mensen die zich te snel uit de tent laten lokken. Het is jammer dat de optie niet aan bod komt om wel het gevecht aan te gaan: verbaal boksen in plaats van verbaal judo. Misschien leuk voor deel twee.