Bekijk ‘het kleinste filmpje ooit’ over een jongen en zijn atoom

Onderzoekers bij IBM hebben het voor elkaar gekregen het “kleinste filmpje ooit” te maken. Terwijl ze bezig waren erachter te komen hoe ze atomen afzonderlijk konden manipuleren om te helpen bij gegevensopslag, namen ze even een pauze om wat leuks met die atomen te doen. Voor het korte filmpje, genaamd ‘A Boy and His Atom’, moest er liefst honderd miljoen keer ingezoomd worden.

Screenshot YouTube

Onderzoekers bij IBM hebben het voor elkaar gekregen het “kleinste filmpje ooit” te maken. Terwijl ze bezig waren erachter te komen hoe ze atomen afzonderlijk konden manipuleren om te helpen bij gegevensopslag, namen ze even een pauze om wat leuks met die atomen te doen. Het korte filmpje, genaamd ‘A Boy and His Atom’ gaat over de vriendschap tussen een dansend stokfiguurtje en zijn huisdier. Niet echt een heel spannend plot, maar het gegeven dat er voor de video de atomen honderd miljoen keer vergroot moesten worden, maakt het wel bijzonder.

Benieuwd hoe het filmpje is gemaakt? Bekijk dat hieronder:

    • Frank Huiskamp