Bayern wint opnieuw dik van Barcelona en zorgt voor Duitse finale

Mario Mandzukic, Franck Ribery, Arjen Robben, en Luiz Gustavo vieren een goal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Barcelona. Foto AFP/ Josep Lago

Bayern München heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League door opnieuw dik te winnen van Barcelona. In Camp Nou werd het 0-3 in het voordeel van de Duitse landskampioen. De finale wordt een geheel Duitse, omdat Borussia Dortmund zich gisteren ondanks een klein verlies al plaatste ten koste van Real Madrid.

Arjen Robben, Thomas Müller en Gerard Piqué (eigen goal) bezorgden Bayern de overwinning. Vorige week werden de sterren van Barcelona al met 4-0 afgestraft, waardoor Bayern vooraf al bijna zeker was van de finale.

Robben helpt Barcelona definitief uit droom

Barcelona, dat Bayern in 2009 thuis nog met 4-0 had geklopt, hoopte door een snelle treffer een stunt te bewerkstelligen. Dat moest wel gebeuren zonder Lionel Messi, die niet fit genoeg was om te beginnen. Het spel golfde op en neer in de openingsfase, maar de meeste dreiging was er voor het Catalaanse doel.

Robben leek al na twaalf minuten op weg om de Spaanse hoop aan diggelen te schieten. Piqué greep echter op tijd in. Ook na een fraaie aanval voorkwam de verdediger erger voor zijn ploeg. Barcelona had halverwege de eerste helft even een opleving, een schot van Pedro werd gekeerd door Manuel Neuer en Xavi volleerde van dichtbij over, maar het ontbrak de thuisploeg aan stootkracht.

Robben sloeg in de 48e minuut wel genadeloos toe. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en krulde de bal achter doelman Victor Valdes in het doel. Daarmee was het geloof bij Barcelona definitief verdwenen. Trainer Tito Vilanova besloot zelfs zijn vaste waarden Xavi en Andres Iniesta naar de kant te halen.

Zij zagen hoe Piqué de bal een kleine twintig minuten voor tijd uit een voorzet van Franck Ribéry in eigen doel werkte. Het leed werd zelfs nog erger voor Barcelona. De Fransman gaf ook de voorzet waaruit Müller met een kopbal de score over twee duels op 7-0 bracht.

Finale wordt Bayerns tiende

Bayern, dat voor de tiende keer in de finale staat, kan de cup met de grote oren voor het eerst sinds 2001 winnen. In 2010 (Internazionale) en vorig jaar (Chelsea) werd de ‘Rekordmeister’ in de finale verslagen. Op 25 mei wordt de finale gespeeld op Wembley in Londen.

De 0-1 van Arjen Robben:

De 0-2, een eigen goal van Gerard Piqué:

De 0-3 van Tobias Müller:

Het wedstrijdverslag komt van Novum

    • Frank Huiskamp