De geboorte van The Simpsons

Komiek en presentator Conan O’Brien interviewt vier schrijvers van de tekenfilmserie The Simpsons. Hij doet dat niet in zijn dagelijkse talkshow op het kabelstation TBS maar op zijn eigen internetkanaal Serious Jibber Jabber. Over hoe onwaarschijnlijk het in 1989 was dat een dergelijke subversieve serie een kans zou krijgen, nota bene bij Fox. Over hoe

Komiek en presentator Conan O’Brien interviewt vier schrijvers van de tekenfilmserie The Simpsons. Hij doet dat niet in zijn dagelijkse talkshow op het kabelstation TBS maar op zijn eigen internetkanaal Serious Jibber Jabber. Over hoe onwaarschijnlijk het in 1989 was dat een dergelijke subversieve serie een kans zou krijgen, nota bene bij Fox. Over hoe riskant het was voor de carriére van de schrijvers om eraan mee te doen en hoe de show zich ontwikkelde, met Homer die geleidelijk aan Bart overvleugelde als hoofdpersoon.

    • Herbert Blankesteijn