Van niks komt niks

Herman Oostdam, wonende in Willem Alexanderpark 30 te Noordwijk
Herman Oostdam, wonende in Willem Alexanderpark 30 te Noordwijk

Herman Oostdam (69) woont in het nu op het Willem-Alexanderpark in Noordwijk. Hiervoor woonde hij één straat verderop, in de Oranje Nassaustraat.

„Vandaag is ook voor ons persoonlijk een speciale dag. Mijn vrouw en ik zijn 45 jaar getrouwd. Elk jaar vieren we het tussen de koninginnedagfestiviteiten. We doen altijd wel iets leuks samen met de kinderen. Dit jaar gaan we met de familie naar Turkije om onze trouwdag te vieren.

„Ik ben erg koningsgezind. Altijd al geweest. Ik weet niet waarom, dat was vroeger thuis al zo. Altijd meeleven met het koningshuis. Het zijn ook maar mensen. Ik denk dat Willem-Alexander het heel goed gaat doen. Hij is verstandig, communicatief sterk, geen watje, een optimist. We kunnen dat soort positieve mensen ook goed gebruiken.

„Als ik naar de politiek kijk, wordt niet er meer geregeerd maar alleen geklaagd. Dat geldt voor veel Nederlanders. Nu ook met de werkloosheid. Als burgers en politici beter hadden nagedacht over de toekomstige vacatures hadden we minder problemen gehad. Ik ben van de oude stempel. Ik heb geleerd; van niks komt niks. Je moet afzien om iets te bereiken. Dat heb ik gedaan.” (YA)