Iedereen heeft recht op zorg

André Sannes, wonende in de Prins Willem Alexanderstraat 114 te Joure
André Sannes, wonende in de Prins Willem Alexanderstraat 114 te Joure

André Sannes (28) is it’er en consultant. Hij woont aan de Prins Willem-Alexanderstraat in Joure in Friesland.

„Het koningshuis hoort bij Nederland. De Oranjes zijn voor mij bekende Nederlanders, net als de BN’ers die je op tv ziet, maar dan met een bijzondere baan. Ze fascineren me. Ik vind het een prettig idee dat we een koningshuis hebben, het voelt goed. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze geldslurpers zijn. Die mensen zien blijkbaar niet dat de familie ook veel voor ons land doet. Het Nederlandse volk denkt sowieso te veel in problemen, maar kijk eens hoeveel handel wij drijven met het buitenland. Dat is mede dankzij de onderhandelingen die Willem-Alexander voert. Handel vind ik zelf erg belangrijk en daarom heb ik ook vertrouwen in onze nieuwe koning. Als ik de nieuwe koning zou mogen spreken in een privésetting dan zou ik hem vragen naar zijn onderhandelingsgesprekken. Het interview met het koninklijk paar heb ik niet volledig gezien. Wel de komische variant, daar heb ik erg om gelachen. Ik denk dat het goed komt met Nederland en dat onze nieuwe koning daar ook zijn best voor gaat doen. Ik heb zelf niet veel last van de recessie, maar ik zie om me heen wel problemen: vrienden die geen werk vinden of ontslagen worden. Ik bekommer me het meest om de oplopende kosten in de zorgsector, terwijl iedereen recht heeft op zorg.

„Willem-Alexander zal ook in Joure komen. Misschien geef ik hem wel een hand. Wat ik tegen hem zou willen zeggen? Hetzelfde als tegen heel Nederland: Doe je best!” (MA)