Dopingarts Fuentes krijgt jaar celstraf

De Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, hier op archiefbeeld bij een rechtbank in Madrid in januari, is vandaag veroordeeld tot een jaar celstraf voor zijn aandeel in het dopingschandaal Operacion Puerto.
De Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, hier op archiefbeeld bij een rechtbank in Madrid in januari, is vandaag veroordeeld tot een jaar celstraf voor zijn aandeel in het dopingschandaal Operacion Puerto. Foto AFP / Dani Pozo

Eufemiano Fuentes heeft een celstraf van een jaar gekregen voor zijn aandeel in het dopingschandaal Operacion Puerto. Dat heeft de rechtbank in Madrid dinsdag bepaald, meldt persbureau Novum.

Wielercoach Labarta krijgt vier maanden celstraf

Wielercoach Ignacio Labarta kreeg van de rechter een celstraf van vier maanden opgelegd. Yolanda, de zus van Fuentes, en ploegleiders Manolo Saiz en Vicente Belda werden vrijgesproken.

Fuentes was de spil in de geruchtmakende dopingzaak Operacion Puerto (wiki) die de wielerwereld al jaren in zijn greep houdt. Hij paste in zijn praktijk illegale bloedtransfusies toe.

De Franse krant Le Monde meldde vier jaar geleden dat FC Barcelona en Real Madrid gebruik zouden maken van zijn diensten.