Bulgaren pikken je pen

Din van Beers (61) is veiligheidsmanager bij een afvalbedrijf Van Gansewinkel. Hij woont in de Willem-Alexanderlaan in Zevenbergen.

„Willem-Alexander staat tussen de mensen. Hij is eigentijds. Dat is goed. Hij kan in het buitenland deuren openen voor bedrijven en dat is belangrijk, want zo florissant gaat het economisch niet. Rutte kan wel zeggen dat we niet moeten somberen maar de situatie is wel somber.

„Met Nederland gaat het de goede kant op. Er komen steeds minder asielzoekers, dat is een goed teken. Ik heb niks tegen asielzoekers, maar ze moeten wel een werkgarantie hebben. Anders gaan ze rondslenteren en duiken ze de criminaliteit in. Je hebt ook te maken met een verschil in normen en waarden. Bulgaren bijvoorbeeld, die pakken een pen als je die op je bureau laat liggen.

„Ik ben niet bang voor de toekomst. Ik stop binnenkort met werken. Ik heb lang bij de NS gewerkt als productmanager bij het vervaardigen van houten spoorbielzen. Mooi werk was dat. Door heel Europa reizen om bomen aan te wijzen die moesten worden gekapt.” (AS)