Amsterdam is er klaar voor

A man smokes near a shop selling orange sunglasses in Amsterdam April 29, 2013. The Netherlands is preparing for Queen's Day on April 30, which will also mark the abdication of Queen Beatrix and the investiture of her eldest son Willem-Alexander. REUTERS/Kevin Coombs (NETHERLANDS - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT POLITICS)
A man smokes near a shop selling orange sunglasses in Amsterdam April 29, 2013. The Netherlands is preparing for Queen's Day on April 30, which will also mark the abdication of Queen Beatrix and the investiture of her eldest son Willem-Alexander. REUTERS/Kevin Coombs (NETHERLANDS - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT POLITICS) REUTERS

Inhuldiging

Een grote kroon op het dak van de Bijenkorf in Amsterdam, oranje zonnebrillen in overvloed en drukte op de Dam: de hoofdstad is klaar voor de troonswisseling vandaag. Vanochtend vindt eerst de troonsafstand plaats, vanmiddag is de inhuldiging van de nieuwe koning.