Zon op dinsdag

Het leek er vorige week even op dat de Koninginnedag misschien wel in het water zou vallen. Gelukkig is nu duidelijk geworden dat dit zeker niet het geval is.

Vanavond en tijdens de Koninginnenacht zijn er namelijk brede opklaringen en onder de heldere hemel koelt het uiteindelijk af tot 2 graden in het binnenland en tot 6 graden aan zee.

Ook overdag is er op de meeste plaatsen geen wolkje aan de lucht. Alleen in het Noorden van het land komen mogelijk wat wolkenvelden voor.

De zon is overigens ook al redelijk sterk. Met een UV-index van ongeveer 4 verbrandt de gemiddelde huid op Koninginnedag zonder bescherming al na ongeveer een half uur.

Ondanks de vele zonneschijn wordt het nog niet erg warm. De maxima liggen tussen 10 graden aan zee en 16 graden in het zuidoosten.

Daarbij waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordwest. Woensdag draait de wind naar noordoost en wordt het nog een graadje warmer. Ook dan is er op de meeste plaatsen volop ruimte voor de zon.

Alleen in het Zuiden komen wat wolkenvelden voor. Donderdag neemt in het hele land de bewolking toe en valt ook een aantal buien.

Wel gaat de temperatuur met 10 graden aan zee tot 17 graden in Limburg nog iets verder omhoog. Vrijdag lijkt het weer opnieuw wat op te knappen.