In beeld

Koningin dineert met internationale gasten in Rijksmuseum

Bij het diner in het Rijksmuseum ter gelegenheid van de troonswisseling zijn vanavond alle officiële gasten aanwezig die een dag later ook in de Nieuwe Kerk zijn. Het gaat onder anderen om de vertegenwoordigers van bevriende vorstenhuizen, de rijksministerraad, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de vicepresident van de Raad van State. Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prins Constantijn en prinses Laurentien, prinses Irene, prinses Christina en prinses Mabel prikken ook een vorkje mee. Ook burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en commissaris van de koningin van Noord-Holland Johan Remkes schuiven aan bij koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Ook oud-topman van de Verenigde Naties Kofi Annan, president van IOC Jacques Rogge en Helen Clark, directeur van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties zijn aanwezig, net als voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz en president van de Europese Unie Herman Van Rompuy. Het diner vindt plaats in de eregalerij van het Rijksmuseum, waar tijdens de dis het Melkmeisje van Johannes Vermeer, het echtpaar Massa van Frans Hals en het schuttersgilde van de Nachtwacht van Rembrandt over de schouders van de gasten kijken. Wat op het menu staat is onbekend.
ANP / Robin Utrecht
V.l.n.r. prinses Lalla Salma (Marokko), Prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, premier Mark Rutte en prinses Máxima tijdens het diner met genodigden in de Nachtwachtzaal in het Rijksmuseum.
ANP / Robin Utrecht
V.l.n.r. de Japanse kroonprins Naruhito, prinses Lalla Salma (Marokko), Prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, premier Mark Rutte en prinses Máxima tijdens het diner met genodigden in de Nachtwachtzaal in het Rijksmuseum.
ANP / Robin Utrecht
V.l.n.r. vanaf de kandelaar Camilla, de Japanse kroonprins Naruhito, prinses Lalla Salma (Marokko), Prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, premier Mark Rutte en prinses Máxima tijdens het diner met genodigden in de Nachtwachtzaal in het Rijksmuseum.
ANP / Robin Utrecht
V.l.n.r. Camilla, de Japanse kroonprins Naruhito, prinses Lalla Salma (Marokko), Prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, premier Mark Rutte, prinses Máxima en prins Albert II tijdens het diner met genodigden in de Nachtwachtzaal in het Rijksmuseum.
ANP / Robin Utrecht
V.l.n.r. Prinses Máxima, premier Mark Rutte en koningin Beatrix tijdens het diner in de Nachtwachtzaal in het Rijksmuseum.
ANP / Robin Utrecht
Mark Rutte en koningin Beatrix aan het hoofd van de tafel.
ANP / Robin Utrecht
Prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien arriveren voor het koninklijk diner.
ANP / Koen van Weel
Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en zijn vrouw.
ANP / Koen van Weel
Prins Haakon en prinses Mette-Marit van Noorwegen arriveren voor het koninklijk diner.
ANP / Koen van Weel
Prinses Máxima, koningin Beatrix en prins Willem-Alexander.
ANP / Koen van Weel
Kofi Annan en zijn vrouw.
ANP / Koen van Weel
Prinses Mathilde en prins Filip van België arriveren voor het koninklijk diner.
ANP / Koen van Weel
Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven arriveren voor het koninklijk diner.
ANP / Koen van Weel
Prinses Christina en prinses Irene.
ANP / Koen van Weel
Prinses Letizia en prins Felipe van Spanje arriveren voor het koninklijk diner.
ANP / Koen van Weel