Huntelaar juicht, Van Persie niet

De twee centrumspitsen van het Nederlands elftal hebben dit weekend op verschillende wijze hun goals gevierd. Terwijl United-spits Robin van Persie uit eerbetoon voor zijn oude club niet juichte na een benutte strafschop tegen Arsenal (1-1), was Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar door het dolle heen na zijn hattrick tegen HSV (4-1).

„Het vergt heel veel lef en moed om een penalty te nemen als iedereen je uitfluit”, reageerde United-manager Alex Ferguson op de vijandige reactie van het Londense publiek. Van Persie, tussen 2004 en 2012 actief voor Arsenal, benutte de penalty en bezorgde de kampioen een punt.

Van Persie, die de uitverkiezing voor speler van het jaar moest laten aan Welshman Gareth Bale van de Spurs, werd vooraf ook uitgefloten, toen hij als kersverse kampioen door een erehaag van Arsenal-spelers het veld betrad. Ferguson: „Bij United klappen we altijd voor spelers die terugkomen bij ons. Eerlijk gezegd rekende ik er al op dat ze hem zouden uitfluiten.”

In Gelsenkirchen vierde Huntelaar zijn rentree na een blessure met drie goals en een assist voor Schalke. Bij HSV werd Rafael van der Vaart gewisseld.