In beeld

Een échte koning draagt een baard

Willem I en Willem II hadden een 'kingordijntje'. Willem III een volle baard. In de sprookjesboeken heb je koning Lijsterbaard en koning Blauwbaard. En in de tijd van de Franken (vanaf 287) was onthaard worden voor een vorst een grote schande en vernedering. Een baard droeg bij aan de koninklijke waardigheid. En wat heeft de aanstaande koning Willem-Alexander op zijn gezicht? Niets. Gladgeschoren is hij, zo zagen we vanmiddag bij de generale repetitie van de troonswisseling. Jammer. De actie 'Zonder baard, geen koning' heeft niets uitgehaald. Fotograaf Femke Teussink legde bewoners van de Amsterdamse Dapperbuurt vast, uitgerust met oranje gebreide baarden en een kroontje. Geen baard, geen kroning, iedereen koning!
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink
Femke Teussink