Holleeder vrijgelaten na verhoor om bedreiging Peter R. de Vries - ‘blijft verdachte’

Willem Holleeder op archiefbeeld. Foto ANP

Willem Holleeder is weer vrijgelaten na verhoor door de politie, meldt een woordvoerder van de politie. Hij meldde zich vandaag vrijwillig bij de politie in Utrecht nadat Peter R. de Vries gisteren aangifte tegen hem had gedaan wegens een doodsbedreiging aan zijn adres.

Holleeder werd vanmiddag urenlang verhoord. Het Openbaar Ministerie zag geen grond om hem vast te houden.

Peter R. de Vries deed gisteren aangifte tegen Willem Holleeder wegens een doodsbedreiging. Volgens De Vries bezocht Holleeder hem donderdagavond onaangekondigd op zijn woonadres en ging hij daarbij “volledig door het lint”.

De politie in Utrecht liet gisteren weten de aangifte heel serieus te nemen. Wat de aanleiding voor het incident was, wist de zegsman toen nog niet.

Op vrije voeten sinds januari 2012

Holleeder kwam in januari vorig jaar op vrije voeten, nadat hij twee derde had uitgezeten van de negen jaar cel die hij opgelegd had gekregen voor onder meer de afpersing van de twee doodgeschoten zakenlieden Willem Endstra en Kees Houtman. Na zijn vrijlating twitterde De Vries als eerste een foto van Holleeder, met wie hij een afspraak had gehad.

Update 20.00 uur: Het Opnebaar Ministerie meldt vanavond dat Willem Holleeder wel verdachte blijft in de bedreigingszaak waarin misdaadverslaggever Peter R. de Vries aangifte tegen hem heeft gedaan.