Peter R. de Vries beschuldigt Holleeder van ‘bedreiging met dood’

Willem Holleeder op zijn scooter in de zomer van 2005.
Willem Holleeder op zijn scooter in de zomer van 2005.

Peter R. de Vries heeft vandaag aangifte gedaan tegen Willem Holleeder wegens een doodsbedreiging. Dat meldt de misdaadverslaggever op Twitter. De politie bevestigt de aangifte te hebben opgenomen.

Volgens De Vries bezocht Holleeder hem gisteravond onaangekondigd op zijn woonadres en ging daarbij “volledig door het lint”.

Twitter avatar PeterRdeV Peter R. de Vries Doorgedraaide #WillemHolleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Direct aangifte gedaan bij politie.

De vrouw van De Vries was erbij toen Holleeder hem met de dood zou hebben bedreigd. Ook zij heeft aangifte gedaan bij de Utrechtse politie, aldus De Vries. De politie zou de kwestie ‘direct hoog opgenomen’ hebben met de Heinekenontvoerder.

Een politiewoordvoerder bevestigt een aangifte van De Vries en zijn vrouw van bedreiging tegen Holleeder te hebben opgenomen. “Wij nemen de zaak heel serieus en onderzoeken het.” Er is nog niemand aangehouden. De politie heeft Holleeder ook nog niet gesproken, aldus de zegsman. “Hij zwerft een beetje rond”, laat de zegsman daarover los.

Wat de aanleiding is voor het incident weet de zegsman niet. Vervolgstappen sluit de politie niet uit.

Holleeder kwam in januari vorig jaar op vrije voeten, nadat hij twee derde had uitgezeten van de negen jaar cel die hij opgelegd had gekregen voor onder meer de afpersing van de twee doodgeschoten zakenlieden Willem Endstra en Kees Houtman. Na zijn vrijlating twitterde De Vries als eerste een foto van Holleeder, met wie hij een afspraak had gehad.