Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Defensie

Irak // Tientallen doden bij aanval op sunnitisch kamp

Bij een aanval van het Iraakse leger op een kamp met sunnitische demonstranten in de stad Hawijah zijn gisteren zeker 33 burgers gedood. Het is de bloedigste confrontatie sinds het begin van de sunnitische protesten tegen premier Nouri al-Maliki in december. De kans bestaat dat het bloedbad leidt tot een verdere escalatie van het sektarische geweld. Sunnieten protesteren al maanden in verschillende steden tegen wat zij als achterstelling zien door de overwegend shi’itische regering onder leiding van premier al-Maliki. nrc