Video: een joint van 1 kilo, daar kan de politie niet omheen

Still uit het filmpje.

Een jointje roken in Californië, daar doet oom agent in Californië heus niet kinderachtig over. Maar bij een kilo zware joint wordt het toch wat moeilijk om een oogje dicht te knijpen.

Tijdens een campusfeestje afgelopen weekend in het kader van 4/20, een onofficiële feestdag om het gebruik van cannabis te vieren, werd een student opgepakt die een joint van bijna een kilo mee had genomen.

In de staat is het toegestaan om op doktersadvies een kleine hoeveelheid cannabis bij je te hebben voor persoonlijk gebruik. Maar een hoeveelheid van een kilo is wellicht wat veel, besloot de politie en confisqueerde de joint met de afmetingen van een flink stuk regenpijp.

Dit alles onder luid protest van de student die de superjoint bij zich had.”Dude, we gaan naar de rechter. Dit is pesterij. We gaan echt zeker weten naar de rechtbank!”, schreeuwde hij de agenten toe. Dat is wel heel toevallig dat hij dat ook wil, want dat waren de agenten vast ook van plan.

Wie wil weten hoe dat er trouwens uitziet om aan een joint van een kilo zwaar te lurken. Er zijn mensen die al eens eerder zo’n ‘jointje’ draaiden:

En een iets kleiner exemplaar: