Tragedie van een ladyboy

Gaan // THEATER

DE SUNSHINE SHOW ESTHER SCHELDWACHT T/m 5 mei in Bellevue, Amsterdam. theaterbellevue.nl

‘Dear son‘, leest de vrouw voor uit een brief, ‘once I was a Thai boy.’ Dit is het levensverhaal van Sunshine, een Thaise ladyboy – of eigenlijk, na de laatste operatie, zelfs dat niet meer. Actrice Esther Scheldwacht schreef en speelt een ontroerende ode aan een volhardend mens. Sunshines verhaal begint als hij 24 is, bokser, en verliefd op Annemieke uit Den Haag. Annemieke wordt zwanger, en gaat terug naar Nederland. Door een blessure moet hij het boksen opgeven. De wanhoop nabij, grijpt hij een baantje aan als ‘danseres’ en ‘masseuse’ in een karaokebar. Vanaf nu gaat hij als vrouw door het leven. Scheldwacht maakt Sunshine compleet geloofwaardig. Dit is iemand die uit noodzaak een ander werd. Uit armoede, door omstandigheden, uit liefde. Dat is een tragedie.