Schampstoringen

Veel regen hoeven we nog even niet te verwachten. Storingen schampen ons land wel, maar schuiven de komende paar dagen niet integraal over. Vanaf vrijdag verandert dat. Dat is ook de dag waarop een gestage temperatuurstijging weer teniet wordt gedaan.

Die aanvoer van warmere lucht komt vanaf dinsdagavond tot stand. Er gaat een voorzichtig zuidelijk briesje waaien en in de loop van de nacht koelt het af tot een graad of 8.

Woensdagmorgen wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In de loop van de ochtend komt de lucht redelijk vol met stapelwolken en de noordelijke provincies zien in de middagperiode steeds meer bewolking vanaf zee binnenschuiven. De wind draait ondertussen naar het zuidwesten, trekt wat aan en de temperatuur gaat omhoog naar 17 tot 19 graden in de kustprovincies en 20 of 21 graden verder landinwaarts.

In de nacht naar donderdag en donderdag overdag trekken geregeld wolkenvelden over de noordelijke helft van het land en krijgt de zuidelijke helft fraaie opklaringen. Dit zal geen vaste rolverdeling zijn, maar het geeft wel de trend aan voor die dag. Daarbij is het opnieuw erg mild, mogelijk nog een fractie warmer dan de woensdag. Wat volgt is een front met regen in de periode van vrijdagochtend tot en met zaterdagochtend. Daarachter draait de wind naar noordwest en de temperatuur levert in.