Moszkowicz en Pauw maakten proefprogramma voor RTL

Bram Moszkowicz te gast bij Pauw & Witteman, eind oktober vorig jaar.

Advocaat Bram Moszkowicz heeft al een jaar geleden in samenwerking met presentator Jeroen Pauw een proefprogramma gemaakt voor RTL. Pauw zegt op verzoek van Moszkowicz en in opdracht van Endemol een talkshow met de strafpleiter te hebben gemaakt waarin de advocaat mensen interviewde.

Jeroen Pauw zegt vanmiddag in NRC:

“Moszkowicz wilde laten zien dat hij een goede interviewer is. Ik heb hem op kosten van RTL een aantal gasten laten interviewen. Daarna heb ik niets meer gehoord van RTL dus ik denk dat ze geen belangstelling hebben.”

De presentator van het programma Pauw & Witteman wil niet vertellen welke gasten Moszkowicz interviewde in het proefprogramma.

“Zij werkten alleen mee als het geheim zou blijven.”

Niets gedaan met klachten voormalige cliënten

De serieuze poging van Moszkowicz om een loopbaan bij de televisie te beginnen, zou kunnen verklaren waarom hij het afgelopen jaar niets heeft gedaan om aan de klachten van voormalige cliënten of de deken van de orde van advocaten tegemoet te komen. Mede omdat er geen verbetering van de bedrijfsvoering is te verwachten, besloot het hof van discipline gisteren dat Moszkowicz geen advocaat meer mag zijn.

Moszkowicz was het afgelopen jaar veelvuldig te gast in de dagelijkse talkshow van Pauw & Witteman. De uitzending van oktober vorig jaar met Bram Moszkowicz trok bijna twee miljoen kijkers. In die uitzending beschuldigde Moszkowicz “de linkse kwaliteitspers”, zoals hij het noemde, van “karaktermoord”.

Bekijk het interview:

Pauw: ik kan heel goed onderscheid maken

Volgens Pauw, die werkt voor de VARA, is het niet gek dat hij samenwerkt met Moszkowicz en hem tegelijkertijd veelvuldig als gast ontvangt in zijn eigen programma.

“Ik kan heel goed onderscheid maken. Het zou pas raar worden als ik hem zou leren hoe hij in interviews het beste antwoord kan geven op vragen.”

Talkshow staat ‘niet geprogrammeerd’

De samenwerking tussen Moszkowicz en Pauw kwam naar verluidt tot stand op verzoek van de toenmalige vriendin van de advocaat, presentatrice Eva Jinek. De pilot was volgens een betrokkene geen groot succes omdat het Moszkowicz zwaar viel goede vragen te stellen en daadwerkelijk interesse te tonen in zijn gesprekspartners.

Woordvoerder Jaap Paulsen van RTL zegt dat een talkshow van Moszkowicz “niet geprogrammeerd staat”. Volgens hem worden er heel veel tv-programma’s gemaakt als pilot die “uiteindelijk niet op tv komen”. Of het programma van Moszkowicz niet goed genoeg was, wil hij niet zeggen.