Manchester United kampioen, zuivere hattrick Van Persie

Manchester United's Dutch striker Robin van Persie (Foreground) celebrates scoring his team's first goal against Aston Villa during the English Premier League football match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford in Manchester, northwest England, on April 22, 2013. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Manchester United's Dutch striker Robin van Persie (Foreground) celebrates scoring his team's first goal against Aston Villa during the English Premier League football match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford in Manchester, northwest England, on April 22, 2013. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. AFP

Premier League

Het is Manchester Uniteds 20ste landskampioenschap van Engeland, maar voor Robin van Persie pas zijn allereerste. En wat voor een. Met een loepzuivere hattrick (3 goals achter elkaar) in de eerste helft tegen Aston Villa was de voormalige speler van Feyenoord en Arsenal uitblinker. De wedstrijd eindigde ook in 3-0. Aartsrivaal en achtervolger Manchester City werd op een onoverbrugbare 15 punten achterstand gezet.