Hippe Coachella-bezoekers vinden niet-bestaande bands echt te gek

Er bestaat een shirt met de tekst ‘I listen to bands that don’t even exist yet’ – voor de écht hippe muziekkenners. Op het Amerikaanse festival Coachella lopen zulke mensen rond. Jimmy Kimmel strooide daar met wat verzonnen bandnamen en kreeg meermaals te horen dat die inderdaad geweldige muziek maken.

Er bestaat een shirt met de tekst ‘I listen to bands that don’t even exist yet’ - voor de écht hippe muziekkenners. Op het Amerikaanse festival Coachella lopen zulke mensen rond. Jimmy Kimmel strooide daar met wat verzonnen bandnamen en kreeg meermaals te horen dat die inderdaad geweldige muziek maken.

Coachella (dit jaar van 12 tot 14 april) had voor deze editie onder meer Blur, The Stone Roses en The Red Hot Chili Peppers op het programma staan, maar het is veel van de bezoekers natuurlijk vooral om de kleinere namen te doen. De bands die ze kunnen ontdekken, omdat die bij wijze van spreken het debuut net een dag eerder hebben staan opnemen in een oude garage.

Juist die mensen vroeg de ploeg van Kimmel voor de camera voor het vaste item ‘Lie Witness News’. De namen van de bands die ‘zo obscuur zijn dat ze niet bestaan’: Shorty Gizzle & The Plumbercruts, The Obesity Epidemic, Get The Fuck Out of My Pool. De reacties: inderdaad, geweldige bands. ‘Ze hebben gewoon zoveel energie!’