Heerts stelt zich kandidaat voor FNV-voorzitterschap

Ton Heerts stelt zich kandidaat voor een nieuwe termijn als voorzitter van de FNV. Dat zei hij dinsdagavond in Nieuwsuur. Kandidaten hebben tot woensdag de kans om zich aan te melden. Voor zover bekend is hij samen met Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV, de enige kandidaat.

Volgens Heerts is de organisatie binnen de FNV nog 'broos' en moet de FNV nu 'verder gebracht worden'.
Volgens Heerts is de organisatie binnen de FNV nog 'broos' en moet de FNV nu 'verder gebracht worden'. Foto ANP/Koen van Weel

Ton Heerts stelt zich kandidaat voor een nieuwe termijn als voorzitter van de FNV. Dat zei hij vanavond in Nieuwsuur. Kandidaten hebben tot morgen de kans om zich aan te melden. Voor zover bekend is hij samen met Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV, de enige kandidaat.

De 46-jarige Heerts wilde eerder nog niets kwijt over een eventuele kandidaatstelling. Hij wilde zich eerst bezighouden met de reorganisatie binnen de bond en het sociaal akkoord dat afgelopen weekeinde werd goedgekeurd door de achterban van de FNV. Naar eigen zeggen heeft Heerts zondag de knoop doorgehakt.

Bekijk het interview met Ton Heerts bij Nieuwsuur:

Get Microsoft Silverlight
Volgens Heerts is de organisatie binnen de FNV nog ‘broos’ en moet de FNV nu ‘verder gebracht worden’. “Daar wil ik me voor inzetten”, zei hij.

De komende anderhalve maand staan voor de FNV in het teken van vernieuwing. Deze maand wordt het nieuwe hoogste orgaan gekozen, het ledenparlement. Vanaf 1 mei gaan de verkiezingen voor de de nieuwe voorman of -vrouw van start. Op 15 mei wordt de uitslag van de verkiezing verwacht.