Buzz

Gwyneth Paltrow arrives at the opening of the Tracy Anderson flagship studio on Thursday, April 4, 2013 in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Gwyneth Paltrow arrives at the opening of the Tracy Anderson flagship studio on Thursday, April 4, 2013 in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Jordan Strauss/Invision/AP

De meest gehate ster is de té perfecte Gwyneth

Wat is er gebeurd?

Niet Chris Brown of Kristen Stewart maar Gwyneth Paltrow is door de lezers van het Amerikaanse Star Magazine uitgeroepen tot de meest gehate persoon van Hollywood. Nu is Star misschien niet het meest vooraanstaande tijdschrift van het land, toch is het opmerkelijk. Paltrow heeft – voor zover wij weten – nooit een van haar beroemde partners bedrogen, laat staan mishandeld. Ze heeft haar man, Coldplay’s Chris Martin, niet afgepakt van een andere actrice (de reden waarom Angelina Jolie op nummer 15 in de lijst staat) en komt nooit starnakel en scheel van de drugs een Hollywoodnachtclub uitrollen vlak voor ze naar de rechtbank moet (de reden waarom Lindsay Lohan op nummer 16 in de lijst staat). Toch haten de lezers van Star haar meer dan iedere andere beroemdheid.

Hoe komt dat?

Paltrow leeft een te perfect leventje. Ze heeft een mooi gezinnetje met twee blonde kinderen en een rockster als man, ze heeft een prachtig huis, eet alleen maar vreselijk gezond, verantwoord en duur eten, is beste vrienden met, of familie van iedere A-list-ster in Hollywood en invloedrijk persoon in Washington. En het ergste is nog dat ze hier niet bescheiden over is. ‘Jarenlang heeft Gwyneth velen tegen de haren in gestreken’, legt Star in het bijschrift uit. Het blad noemt haar vervolgens arrogant en pretentieus en valt vooral over Paltrows uitspraak „I would rather die than let my kid eat Cup-a-Soup”. Ook de dingen die ze op haar lifestylewebsite goop.com aanraadt – barretjes in Parijs waar ze goede, organische wijn verkopen bijvoorbeeld – trekken de lezers van Star slecht. Maar vooral het feit dat Paltrow, zelf Amerikaanse, ooit zei dat ze liever in Londen woont omdat de Britten ‘een stuk geciviliseerder en intelligenter zijn dan de Amerikanen’ heeft veel kwaad bloed gezet.

Heeft Gwyneth Paltrow zelf gereageerd?

Op de meest recente enquête nog niet, maar Paltrow is al jarenlang een van de meest gehate vrouwen van Hollywood. Toen ze onlangs een kookboek op de markt bracht, viel iedereen met plezier over de pretentieuze inhoud. Zo zouden de ingrediënten voor slechts één gerecht in het boek al neerkomen op 300 dollar. Iets wat de gemiddelde Amerikaan natuurlijk nooit kan betalen. Paltrow noemde deze claims belachelijk en sensationeel: „That is insane. I mean this meal here is like $2 a person so I don’t know where they’re getting (that from). I say I like honey, like raw honey, and a jar is $25, but it lasts for two years. So they were just being sensationalist. There is a lot of inches of column that people need to fill and a lot of times they just try to get attention and say things that aren’t true, unfortunately.” Ondertussen haalde haar kookboek overigens wel de eerste positie van The New York Times- bestsellerlist. Haat en liefde liggen dicht bij elkaar.