Bostonverdachte inmiddels in iets betere toestand

Het huis waar de broers die de aanslagen in Boston pleegden, woonden.
Het huis waar de broers die de aanslagen in Boston pleegden, woonden. Foto Reuters / Vladimir Pirogov

Het gaat iets beter met Dzokhar Tsarnaev, een van de twee verdachten van de aanslagen in Boston. Dat heeft het ministerie van Justitie laten weten.

De negentienjarige Tsarnaev werd afgelopen vrijdag gepakt na een urenlange klopjacht in Watertown, een voorstad van Boston. Hij was in zijn keel geschoten en werd daarna naar het Beth Israel Deaconess Medical Center gebracht. Gisterochtend kwam naar buiten dat hij weer bij bewustzijn was en kon communiceren.

Nu is zijn toestand ‘fair’, zo luidt de officiële verklaring, in plaats van ‘serious’.

Zijn broer Tamerlan kwam vrijdagochtend om bij een poging om hem te arresteren. Het onderzoek naar zijn officiële doodsoorzaak loopt nog steeds. Volgens de politie werd hij door een auto overreden toen hij tijdens het vuurgevecht met de politie probeerde te vluchten. De politie kwam de verdachten op het spoor toen ze een agent neerschoten bij MIT.

Bij de bomaanslagen die de twee pleegden bij de finish van de marathon van Boston, gisteren een week geleden, kwamen drie mensen om het leven. Er raakten 176 mensen gewond.