Bayern met anderhalf been in de finale na machtsvertoon tegen Barça

Mario Gomez nadat hij de 2-0 tegen Barcelona heeft gemaakt.
Mario Gomez nadat hij de 2-0 tegen Barcelona heeft gemaakt. Foto AFP / Odd Andersen

Met een onwaarschijnlijke overmacht heeft Bayern München vanavond in de halve finale van de Champions League Barcelona opzij gezet. In de Allianz Arena werd het maar liefst 4-0. Müller (2), Gomez en Robben maakten de doelpunten.

De Catalanen zijn daarmee bijna zeker uitgeschakeld. De return is volgende week woensdag in Barcelona.

Bayern, dat vanaf het begin veel sterker was, kwam na 25 minuten via een kopbal van Thomas Müller op 1-0.

Dat de Duitsers door de lucht veel sterker waren dan de kleine Spanjaarden, werd ook na rust pijnlijk duidelijk. Weer won Bayern een kopduel vlak voor het doel van Valdés (na een corner van Robben). Dit keer was Mario Gómez alert om van dichtbij binnen te schieten - al deed hij dat wel vanuit buitenspelpositie.

De Nederlandse dribbelaar zorgde zelf voor de 3-0. Hij ging buitenom en kon simpel binnenschuiven nadat Müller zijn directe tegenstander uitschakelde met een bodycheck:

Müller maakte de malaise bij Barça compleet en zorgde, na een knap uitgespeelde, Barcelona-achtige aanval, voor de eindstand. Van het razendsnelle combinatievoetbal waar Barça om bekend staat, was vanavond niets te zien.