Ajeto!

GAAN // JEUGDTHEATER BUURMAN & BUURMAN BEGINNEN VOOR ZICHZELF 3+ buurmandemusical.nl ***

Het is een geweldig stel: Martin Hofstra en Dennis Stroucken in rode en gele trui als Buurman en Buurman uit het gelijknamige tv-programma van de VPRO. Hun trage slapsticktiming is compleet tegengesteld aan de hobbelige snelheid van het oorspronkelijke stop motion-duo, maar werkt uitstekend. Het sterkst zijn Hofstra en Stroucken in onhandige klim-, en springplankpogingen. Als de appel voor de appelmoesmachine is geplukt, klinkt vertrouwd: ‘Ajeto!’ En natuurlijk vliegt er een hoop rommel over de schutting. De peuters gieren het uit. Zo goed als Hofstra en Stroucken timen, zo slecht kunnen ze zingen. Ook jammer is dat het geijkte optimisme en de ravage die hun kluswerk oplevert, hebben plaatsgemaakt voor een tuttig verhaaltje met een moralistisch slot.