Rutte getuige van dodelijk ongeluk in Den Haag

Rutte is vanmiddag in Den Haag getuige geweest van een dodelijk ongeluk. Een vrouw kwam in de Archipelbuurt met haar fiets onder een vrachtwagen die de bocht om ging. De premier was dichtbij toen het gebeurde en verleende, volgens ooggetuigen, eerste hulp.

Rutte is vanmiddag in Den Haag getuige geweest van een dodelijk ongeluk. Een vrouw kwam in de Archipelbuurt met haar fiets onder een vrachtwagen die de bocht om ging. De premier reed langs en stapte uit om te helpen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst tegenover Novum. Rutte hield de hand van het slachtoffer vast en heeft tegen haar gepraat, terwijl iemand anders eerste hulp verleende.

De hulp van de premier en de andere omstanders mocht echter niet baten: de vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Rutte heeft inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie.