VVV pakt belangrijk punt tegen Twente, Utrecht ruim langs NAC, PEC verslaat NEC

In de 31e speelronde van de Eredivisie speelden VVV-Venlo en FC Twente vandaag gelijk: 2-2. Utrecht won gemakkelijk van NAC (3-0) en PEC versloeg NEC met 3-1.

Belangrijk punt VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft vandaag in eigen huis een belangrijk punt gepakt tegen FC Twente. In De Koel werd het 2-2, waardoor de Limburgers nu drie punten voorsprong hebben op hekkensluiter Willem II met nog drie duels te gaan. Bovendien heeft VVV een veel beter doelsaldo. Twente blijft vijfde.

Nils Röseler zette de thuisploeg al na achttien minuten op voorsprong. De van Twente gehuurde verdediger deed zijn club pijn met een rake kopbal. Vijf minuten later kon De Koel opnieuw juichen. Een polletje promoveerde een zwak schot van Uche Nwofor tot een doelpunt.

Na rust waren het de Tukkers die snel achter elkaar tweemaal het net vonden. Na een klein uur maakte Rasmus Bengtsson een punt via een kopbal. Een minuut later liep Luc Castaignos een lage voorzet binnen: 2-2. De oud-Feyenoorder wist vervolgens een goede mogelijkheid op een Twentse voorsprong niet om te zetten in een doelpunt.

Utrecht soeverein langs NAC

FC Utrecht heeft NAC Breda zondag makkelijk aan de kant gezet: 3-0. Mike van der Hoorn, Jens Toornstra en Edouard Duplan zorgden voor een domstedelijke overwinning.

In de Galgenwaard maakte Van der Hoorn zijn ongelukkige eigen doelpunt van vorige week bij AZ goed door na veertien minuten een vrije trap van Toornstra tegen het net te koppen. De aangever kwam vier minuten later zelf op het scorebord. De middenvelder tikte van dichtbij binnen na een prima voorzet van Mark van der Maarel. Duplan was in de tweede helft ook van dichtbij trefzeker.

Utrecht sluit door de overwinning weer aan bij nummer vijf FC Twente, dat een punt meer heeft verzameld. NAC zakt naar plek dertien.

PEC verslaat NEC

In Nijmegen pakte PEC Zwolle drie punten door NEC met 3-1 te verslaan. Youness Mokhtar, Fred Benson en Mateusz Klich zorgden daar voor de overwinning. Leroy George redde de eer voor NEC, dat Heracles Almelo voorbij ziet komen en nu tiende staat.

De Zwollenaren zijn met de elfde plaats en negen punten voorsprong op nummer zestien Roda JC zo goed als zeker van lijfsbehoud.

De wedstrijdverslagen komen van persbureau Novum.