Verkracht en mishandeld vijfjarig Indiaas meisje ‘stabiel’

Gisteren gingen honderden mensen de straat op om te demonstreren tegen het politieoptreden in verkrachtingszaken.
Gisteren gingen honderden mensen de straat op om te demonstreren tegen het politieoptreden in verkrachtingszaken. Foto EPA / Piyal Adhikary

Het vijfjarige meisje dat afgelopen week in New Delhi is verkracht en mishandeld, verkeert in stabiele toestand. Dat heeft het ziekenhuis waar ze wordt behandeld vandaag laten weten.

Het slachtoffer wordt in het ziekenhuis behandeld voor haar ernstige verwondingen. Ze is nu in stabiele toestand en toont tekenen van verbetering, heeft de hoofddokter van het ziekenhuis aan persbureau AFP laten weten:

“Ze is bij bewustzijn en praat met haar ouders, met de dokters en verplegers, en we kunnen nu stellen dat haar leven niet meer in gevaar is.”

Het meisje werd afgelopen maandag meegenomen door een 22-jarige buurman. Hij hield haar meer dan veertig uur vast, waarin hij haar martelde en verkrachtte.
Gisteren werd hij hiervoor opgepakt nadat hij gevlucht was naar zijn schoonouders. Het 5-jarige meisje werd maandag al door haar ouders als vermist opgegeven. De politie weigerde echter de aangifte op te tekenen en te verwerken. Daardoor kon er geen onderzoek worden gestart.

Gisteren gingen daarop honderden mensen de straat op om te demonstreren tegen het politieoptreden in verkrachtingszaken. De kritiek van de demonstranten is dat de politie te weinig doet om verkrachtingen te voorkomen. Premier Manmohan Singh noemde het handelen van de politie in de zaak “compleet onacceptabel” en zei dat de daad eraan herinnert dat het nodig is dat diensten samenwerken om een dergelijke “perversiteit van onze samenleving” uit te bannen.

Ook in december vorig jaar ontstond al veel onrust in het land na een groepsverkrachting van een Indiase studente in een bus. De vrouw overleed aan haar verwondingen.