Weer protest tegen homohuwelijk in Parijs - dinsdag tweede stemming

Duizenden tegenstanders van het homohuwelijk demonstreerden vandaag opnieuw in Parijs. Foto AFP / Pierre Andrieu

Tienduizenden tegenstanders van het homohuwelijk zijn vandaag in Parijs opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen invoering van een wet die het homohuwelijk legaliseert. Langs de route van de protestmars stonden tal van agenten opgesteld om de protestactie in goede banen te leiden.

Patrick Poydenot, een van de demonstranten, zei tegen persbureau AP:

“Wij denken dat deze wet de maatschappelijke structuur aantast.”

Als de wet wordt aangenomen zal volgens hem een “fundamentele regel van de samenleving verdwijnen.”

Legalisering van het homohuwelijk was een van de campagnebeloftes van president François Hollande. Uit peilingen blijkt een kleine meerderheid van de Franse bevolking voorstander van legalisering te zijn.

Beide kamers van het Franse parlement hebben de wet al een eerste maal goedgekeurd. Dinsdag wordt voor de tweede en laatste maal over de wet gestemd. De afgelopen weken gingen tegenstanders van het homohuwelijk al meerdere keren de straat op om te demonstreren tegen de voorgestelde wet.