Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politieactie in Boston - één verdachte van aanslag dood, ander voortvluchtig

Op het terrein van de Massachusetts Institute of Technology is een politieagent doodgeschoten. Er is een klopjacht gaande op de schutter, of meerdere schutters, en de politie is massaal uitgerukt. De schietpartij komt daags na de dubbele explosie bij de Boston Marathon.

AFP / Darren McCollester

De Amerikaanse politie heeft een man gedood die in verband gebracht wordt met de bomaanslagen in Boston, eerder deze week. Een andere verdachte is nog voortvluchtig.

Dat heeft de commissaris van de politie in Boston, Edward Davis, op Twitter gemeld.

Twitter avatar EdDavis3 Edward Davis One suspect dead. One at large. Armed and dangerous. White hat suspect at large.

De verdachte zou zijn omgekomen bij een vuurgevecht met de politie. Volgens NBC zou de man een bom op zijn lichaam hebben vastgebonden. De man die voortvluchtig is zou dat mogelijk ook hebben.

De politie in Boston heeft ook een foto vrijgegeven van de voorvluchtige verdachte. Volgens de politie is de man “een terrorist” die “hier is gekomen om mensen te doden”. Duidelijk is dat het één van de mannen is op de foto’s die de FBI eerder heeft verspreid.

Twitter avatar Boston_Police Boston Police Dept. WANTED: Police Searching for Suspect (Picture Provided) http://t.co/Y3SBbWZe6o

De grote politieactie begon nadat een agent reageerde op een melding van een ordeverstoring op de campus van MIT. Daar aangekomen werd hij door meerdere kogels getroffen. De politie rukte massaal uit en kamde het campusterrein en de omgeving uit. Het MIT verzocht iedereen op de campus om binnen te blijven. De politie roept inwoners alleen de deur open te doen als het een instructie van de politie is.

Beelden van de schietpartij tussen de politie en een verdachte

Nieuwe foto’s verdachten vrijgegeven

De FBI gaf gisteren foto’s van twee van de verdachten vrij. Vandaag zijn nieuwe foto’s vrijgegeven.

De twee hielden zich maandag met rugzakken op bij de finish van de marathon van Boston, waar de aanslagen gepleegd werden. Er vielen drie doden en 180 gewonden. De man rechts zou vandaag doodgeschoten zijn, de man links is nog voortvluchtig.

De FBI heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van twee mannen die worden verdacht van de aanslag bij de Boston Marathon. Reuters / FBI

Veel geruchten - nog weinig duidelijk

Alles speelt zich af in Watertown, Massachusetts, vlak bij Boston. Op deze kaart is een deel van de gebeurtenissen van afgelopen uren te zien.

Twitter avatar JNSmall Jay Newton-Small Witnesses here describe 20-50 shots fired. Some say one, some say two explosions. “It lit up the sky’” said Adam Healy, who lives nearby

Dit bericht wordt aangevuld.