Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Handbreuk pingpongster

Een voetballer die zijn frustraties met zijn handen afreageert op een glazen deur, zoals PSV-verdediger Erik Pieters in januari deed na een rode kaart tegen PEC Zwolle, kan ingezwachteld na een paar weken weer aan de slag.

Maar een tafeltennisster kan haar hand niet missen. Het Nederlandse talent Britt Eerland, speelster van de Schiedamse club Scyedam, botvierde zondag in de play-offs tegen FVT haar frustraties op de tafel. Resultaat: een gebroken middenhandsbeentje.

De nu negentienjarige Eerland, die als jongste speelster ooit op haar twaalfde debuteerde in de eredivisie, zal maandenlang van haar blessure moeten genezen. Ze mist volgende week de return tegen FVT en nog veel belangrijker: volgende maand in mei (met de Nederlandse ploeg) de wereldkampioenschappen in Parijs.

Eerland is al is de derde Nederlandse speelster die afhaakt. Vorige week meldden kopvrouw Li Jie en Linda Creemers zich al af voorde WK.