Verdachte vleesgroothandel Willy Selten failliet verklaard

Lege bakken bij vleesgroothandel Willy Selten.
Lege bakken bij vleesgroothandel Willy Selten. Foto ANP / Koen van Weel

Vleesgroothandel Willy Selten uit Oss is failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Er is een curator aangesteld. Drie werknemers vroegen in een kort geding om een faillissement, omdat zij sinds februari geen loon hebben ontvangen en een uitkering willen aanvragen.

Selten werd half februari stilgelegd toen justitie het vermoeden kreeg dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en het product verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker zei later dat door een menselijke fout naar eigen zeggen eenmalig paardensnippers als rundvlees in de vleesverwerking terecht waren gekomen.

Vorige week meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat vijftig miljoen kilo rundvlees van de groothandel mogelijk vervuild is met paardenvlees.

    • Lex Boon