Oprichters Palm Invest in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel

De palmeilanden in Dubai. Foto ANP/Jorge Ferrari

Danny K. en Remco V., oprichters van beleggingsfonds Palm Invest, zijn vanmiddag door het hof van Amsterdam veroordeeld tot vijf jaar celstraf in de grote fraudezaak rond dit bedrijf. De rechtbank gaf het duo eerder een celstraf van 3,5 jaar waarop beide partijen in beroep gingen. De eis was zes jaar cel.

De 42-jarige Danny K. en de 43-jarige Remco.V. stonden terecht voor verduistering, oplichting en witwassen. De rechters achten het duo schuldig aan valsheid in geschrifte en oplichting van vierhonderd beleggers voor 31 miljoen euro.

4,5 miljoen van de 20 miljoen is werkelijk geïnvesteerd

Palm Invest beloofde beleggers 9 procent rendement op vastgoedprojecten in Dubai. Honderden beleggers legden een bedrag van in totaal zeker twintig miljoen in. Het geld kwam grotendeels bij K. en V. zelf terecht. Uiteindelijk werd 4,5 miljoen euro daadwerkelijk geïnvesteerd.

    • Annemarie Coevert