Eerste ‘gewone’ dag van Rijks trekt 13.500 bezoekers

Bezoekers begeven zich massaal naar de ingang van het Rijksmuseum, gisteren. Toen gingen 20.000 mensen gratis naar binnen, vandaag waren er 13.500 betalende bezoekers.
Bezoekers begeven zich massaal naar de ingang van het Rijksmuseum, gisteren. Toen gingen 20.000 mensen gratis naar binnen, vandaag waren er 13.500 betalende bezoekers. Foto ANP / Robin Utrecht

Het Rijksmuseum verwelkomde vandaag, op de eerste reguliere dag sinds de heropening, 13.500 bezoekers. Dat liet het museum, dat gisteren werd heropend door de Koningin, aan het eind van de middag weten.

Twitter avatar rijksmuseum Rijksmuseum vandaag heeft het Rijksmuseum, op de eerste dag dat het gewoon open was, 13.500 bezoekers getrokken!

Gisteren konden mensen vanwege de heropening gratis naar binnen. Toen kwamen er zo’n twintigduizend mensen langs. Een ander verschil met vandaag, zegt het museum, was dat er geen lange wachtrijen waren.

De eerste bezoeker van vandaag was een Britse lerares kunstgeschiedenis. Via de website van het museum zijn inmiddels ruim 75 duizend entreekaartjes verkocht.