Robben moet tegen Messi

Bij de loting voor de halve finales van de Champions League heeft voormalig spits Ruud van Nistelrooy, die de balletjes mocht trekken, de Zuid-Duitse club FC Bayern München gekoppeld aan de Catalaanse topclub FC Barcelona. Bayern speelt eerst thuis. De andere halve finale gaat tussen Borussia Dortmund en Real Madrid.

De ontmoeting tussen Bayern, met de Nederlandse linksbuiten Arjen Robben, en Barcelona betekent een clash tussen de verliezend finalist van 2010 en 2012 (Bayern) en de winnaar van 2009 en 2011 (Barcelona). Saillant detail is dat de Duitsers vanaf komend seizoen zullen worden gecoacht door Pep Guardiola, de oud-trainer van de Catalanen.

Met deze loting bestaat de kans dat de finale een volledig Duitse of een volledig Spaanse aangelegenheid wordt. Voor de Duitsers zou dat een primeur zijn.

In de finale van de Europa League zal ten minste één Nederlander actief zijn. Het Turkse Fenerbahçe van aanvaller Dirk Kuyt speelt in de halve finale tegen de Portugese topclub Benfica, met linksbuiten Ola John in de selectie. In de andere halve eindstrijd staat FC Basel uit Zwitserland tegenover het Engelse Chelsea.