Bouwimpuls voorlopig ‘geparkeerd’ - Heerts positief over steun FNV

Het bedrag van driehonderd miljoen euro dat het kabinet heeft gereserveerd om de bouw mee te stimuleren, wordt voorlopig geparkeerd. Dat schrijft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De impuls was gekoppeld aan een aanvullend pakket aan bezuinigingsmaatregelen om het begrotingstekort mee terug te dringen. In het sociaal akkoord is donderdag afgesproken dat deze bezuinigingen vooralsnog niet doorgaan. De driehonderd miljoen die juist zou worden geïnvesteerd gaat daarom ook nog niet door. “Voorlopig wordt deze dus geparkeerd”, aldus de minister.

Schultz gaat ervan uit dat de bouwimpuls uiteindelijk toch wordt doorgevoerd. “Ik zet in afwachting van nadere besluitvorming de voorbereiding van deze projecten door”, schrijft ze daarover.

FNV-voorzitter positief over steun achterban

FNV-voorzitter Ton Heerts denkt dat zijn achterban vrijwel zeker instemt met ht sociaal akkoord. Hij hoort veel optimistische geluiden, zo zei hij vanochtend in het radioprogramma Kamerbreed.

Het ledenparlement van FNV, dat een adviserende rol heeft, vergadert vanmiddag over het akkoord. Aansluitend komt de federatieraad van de vakcentrale bij elkaar. “Het is nu aan de leden. Uit de peilingen blijkt dat nu zo’n 75 procent het akkoord ondersteunt. We kunnen alleen maar trots zijn”, aldus Heerts.

Heerts erkent dat Abvakabo FNV heeft gezegd dat er nog dingen moeten veranderen maar dat betekent volgens hem niet dat de bond tegen is:

“Het land is nooit af. We moeten altijd blijven verbouwen. Dat geldt ook voor het sociaal akkoord.”